login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Es fa llarg

S'està fent llarg, aquest hivern. Ja són massa setmanes de fred, d'un fred que tot ho fa difícil i que no deixa gaire espai per a res, llevat que siguis un d'aquells que se senten com a casa enmig de la neu. I la cosa no pinta gens bé, per a aquesta setmana que tenim gairebé trucant a la porta. Si és que fins i tot els arbres, que comencen a lluir les primers flors gràcies al sol i a algun que altre dia de temperatura benigna, ja no saben ben bé què han de fer, ni si una gelada a deshores ho engegarà tot a pastar. Gran metàfora, la natura, enguany.

Ja és ben trist que la climatologia també s'apunti a la incertesa. On ha quedat allò que afirma que el sol de febrer emmascara com un calder? Què se n'ha fet, de la saviesa popular? Serà que ja no es porta i que la tecnologia, la que ens ajuda a vaticinar més fred, encara uns dies, tot ho va envaint. Què hi farem.

Sigui com sigui, en temps d'incertesa, el més sensat és agafar-se a les poques coses que tenim segures i esperar que tot vagi fluint, que la neu marxi, que el fred escampi i que la primavera, encara llunyana pel que sembla, es vagi fent un lloc, per vestir-ho tot de mil-i-un colors i el sol, finalment, tot ho escalfi. Però costa esperar. Costa passar els dies sense que passi res. Però això és l'hivern, aquesta estació sovint traïdora i sempre llarga, grisa, freda i humida que ens visita de tant en tant, per recordar-nos que res no és del tot segur, que tot passa i tot torna, i que no tenim gran cosa més a fer que esperar la bonança. Així i tot, fins i tot els hiverns més rigorosos tenen aquells moments plàcids de llum que conviden a sortir i a retrobar-nos amb tot i amb tothom que ens il·lumina i que ens dóna les ganes de continuar avançant. Aquest cap de setmana, ben mirat, és una d'aquestes escletxes de llum.

Comentaris (0)25-02-2018 07:17:37

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: