login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Ironies de la vida

La setmana passada ens va deixar una cruel coincidència informativa. Mentre, d'una banda, el síndic de greuges (institució ben nostra que volen eliminar des de Madrid, dit sigui de passada) denunciava el creixement de la desigualtat entre els infants a l'hora d'accedir al lleure, a les colònies d'estiu, a les activitats extraescolars... descobríem que la futura princesa Leonor, amb només nou anys, cobrarà, a partir d'ara, més de 100.000 € anuals (una bona setmanada de 2.000 €).

Costa molt d'acceptar que, a casa nostra, cada dia siguin més els nens als quals se'ls nega l'accés a allò que haurien de fer (no només poder fer) a la seva edat, com a part del seu procés d'aprenentatge i de creixement personal. D'igual manera, costa molt d'acceptar que una nena, no sé ben bé en concepte de què, perquè laboralment la cosa és molt poc justificable, rebi els diners (públics, no ho oblidem) que rebrà la futura princesa.

Més enllà de la demagògia barata sobre el cost de la Casa Real o del debat, més fictici que altra cosa, sobre república o monarquia, dol i ofèn la coincidència de les dues informacions. No sé jo si el tema de salaris de ses futures majestats i alteses ha de ser la primera decisió que cal prendre en un encara no encetat regnat. En qualsevol cas, sembla tota una declaració d'intencions, o una provocació maldestra.

Comentaris (1)09-06-2014 06:20:40

miquelpugamiquelpuga blog, 09-06-2014 20:54:18

una gran veritat

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: