login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

La Interpol, de nou.

Podem fer apostes, però estic segur que Madrid farà, un cop més, oïdes sordes a les peticions de la Interpol, que reclama la detenció de gairebé una vintena de dirigents franquistes perquè puguin ser jutjats, a l'Argentina, per la seva responsabilitat en diferents crims i altres delictes durant el règim de Franco.

La resposta de Madrid? Ho tenen fàcil: desviar l'atenció amb l'ofensiva judicial contra el president Mas, per exemple. Qualsevol cosa que serveixi per enaltir l'esperit i l'ideal de l'Espanya una i gran, i per silenciar, de passada, les reclamacions de la Interpol.

Dubto molt Martín Villa o el sogre d'Alberto Ruiz Gallardón (al mateix que va signar la sentència de mort de Puig Antich) acabin sent lliurats a la policia. O potser arribarà el dia en què aquesta justícia universal servirà també per jutjar i condemnar els crims franquistes? De moment, dues evidències: que hi ha jutges que no estan disposats a oblidar (ni que sigui des de fora d'Espanya), i que la dictadura i la seva repressió segueixen gaudint de la protecció d'un estat que té el valor de titllar-nos, als catalans, d'antidemòcrates i de nazis. De fet, ahir mateix, el ministre de Justícia ja s'expressava en aquest sentit tot referint-se a la llei d'amnistia de 1977, una autèntica llei de punt final i d'impunitat perpètua per als criminals franquistes. Més clar, impossible.

També per això ens cal ser independents, per fugir ben lluny d'aquest estat que empara assassins i que vol condemnar demòcrates.

Comentaris (2)13-11-2014 06:08:44

miquelpugamiquelpuga blog, 13-11-2014 20:29:43

la vergonya nacional

serra_catalana73serra_catalana73 blog, 15-11-2014 21:58:24

els haurien de jutjar per obstaculitzar la Justícia

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: