login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Fins on es pot mentir?

"Amb Franco vivíem millor". Ras i curt, això és el que va dir ahir García Albiol, tot afirmant que l'independentisme pot aconseguir allò que ni el dictador no va poder fer: posar en risc l'autonomia i l'autogovern. Efectivament, Franco no va posar en risc ni l'autonomia ni l'autogovern. I no ho va fer perquè ja es va encarregar de destruir-ho tot abans.

Però suposem que García Albiol tingués raó i que aquest gran demòcrata que es veu que va ser Franco no hagués pogut acabar amb l'autonomia. Això voldria dir que el seu cop d'estat no hauria reeixit i que el govern de la República no hauria caigut. En aquest escenari, i com que els autonomistes haurien estat molt pitjors que el dictador, hauríem de suposar que el propi García Albiol i tots els seus companys de partit o bé formarien part d'una columna de refugiats, similar a la dels siris actuals, o bé estarien a la presó, o bé, directament, haurien estat detinguts, jutjats sense cap garantia i executats, com el president Companys, entre tants i tants d'altres. I abandonats en un forat d'aquests que es veu que no existeixen, a la vora de qualsevol carretera. Però no és el cas i les grans famílies catalanes del franquisme segueixen còmodament instal.lades, remenant les cireres, com han fet sempre.

Comparar l'independentisme amb el nazisme o el franquisme és una bajanada conceptual, pròpia de demagogs sense gaires llums. Ara bé, falsejar la història, fins i tot la més recent, tot sostenint que l'autonomia i l'autogovern de Catalunya es van mantenir durant el franquisme és tota una exhibició d'estupidesa i de fanatisme que hauria d'inhabilitar políticament qui ho proclama. Però no. Aquests fanàtics, avui, encara tenen qui els riu les gràcies i un seient a les cambres democràtiques.

Per cert, senyor García Albiol, un altre estirabot per al dia que li faci falta i vulgui carregar contra la dictadura lingüística. I li garanteixo que aquest és totalment cert i verificable: amb Franco, no suspeníem els exàmens de català.

Comentaris (0)02-08-2016 06:22:48

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: