login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Fins on? (i fins quan?)

A la vista de les iniciatives polítiques del PP, hi ha una pregunta que flota a l'ambient: on volen arribar?

En aquest parell d'anys llargs de legislatura els populars han fet miques els drets laborals dels treballadors; han abaratit els acomiadaments de manera vergonyosa; han donat tot el crèdit que han volgut als bancs; han empobrit la societat fins a xifres pròpies de fa tres dècades; han iniciat un procés de recentralització de l'estat que apunta a la destrucció del sistema autonòmic; han reobert el debat no ja sobre les condicions de l'avortament sinó sobre l'avortament mateix; estan preparant una legislació que perseguirà qualsevol tipus d'oposició al carrer, a les xarxes i allà on sigui; han retallat els pressupostos d'educació i d'investigació de manera que costarà dècades recuperar posicions, si mai aspiren a tenir un mínim de competitivitat; han eliminat el principi de justícia universal, per tal de deixar impunes crims contra la humanitat; han destrossat el món de la cultura, llevat, evidentment, de la compravenda d'objectes artístics i dels toros; han desfermat una autèntica croada contra el català, a tots els territoris allà on es parla; han fet tornar el fantasma de l'emigració massiva de joves en busca d'una oportunitat i d'un futur; han fet pràctica habitual de la deslleialtat institucional; han fet créixer, i de quina manera, la distància entre rics i pobres; han posat tot un sistema judicial al servei d'objectius partidistes... i per sobre de tot, encara ens volen fer creure que això és progrés, que les coses van bé, que la crisi econòmica ja és història i que són més demòcrates, respectuosos i tolerants que ningú.

I podem seguir i seguir repassant les glòries d'aquest nefast govern. Al final, sempre arribarem a la mateixa pregunta: fins a on volen arribar? en què ens volen convertir? i jo afegiria: fins quan volen retrocedir en el temps? Esgarrifa pensar-hi. De moment no ens trobem tan lluny de fa 30 anys (i en segons què, molt més enllà, encara). I seguim enrere, sense cap ombra d'oposició capaç de contruir una alternativa.

Tenim el dret legítim de mirar endavant i de mirar al futur i no al passat. I per això, també, ens cal marxar d'aquesta Espanya anacrònica i retrògrada.

Comentaris (1)11-02-2014 12:01:54

serra_catalana73serra_catalana73 blog, 12-02-2014 13:41:06

potser fins i tot deuen voler que els fotin fora de la UE i de l'ONU

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: