per en 12 Maig 2014
422 Vistes

Avui és Festa Major a Lleida.  D'acord, un fet irrellevant que no paralitza el país, però prou important per als que vivim en aquesta ciutat.  No ho sabrà gaire gent, més enllà de nosaltres, ni TV3 oferirà en directe cap dels actes programats, perquè, al capdavall, cap ciutat que sigui la gran Barcelona mereix aquest privilegi.  Així són les coses.

Però malgrat tot, aquesta Festa Major ens ha deixat una anècdota prou significativa de com van les coses per aquest racó de món.  Ha caigut de la programació un concert de Pablo Hasél (d'acord, no és cap drama) per les obsessions del PP i la covardia dels socialistes, i s'hi ha mantingut Kiko Rivera, amb un pressupost que és una tercera part del que l'ajuntament dedica a la música tradicional, popular i més de base, al llarg de l'any.  Sense cap dubte, el tal Kiko deu ser tota una prioritat a l'hora de dedicar-hi diner públic.

Però bé, més enllà del periferisme geogràfic i mental al qual se'ns vol condemnar, la Festa Major fa olor de xurros i té de fons la música estrident de les atraccions de les firetes.  I també el record (encara present però cada cop menys viu) d'estrenar roba per sortir mudat a fer-se fotos, o de vestir els menuts de catalanets, ja sigui per anar a l'ofrena al sant patró com per simple folklorisme.  Però els temps canvien i, avui mateix, si voleu trobar veïns que fa temps que no heu vist, és més fàcil si feu una escapadeta a Port Aventura, aprofitant que només és festa aquí i que no hi haurà tanta gent com un cap de setmana.

I és que per més que passin els anys, les modes (avui dites tendències) o els governants, les festes majors encara tenen aquell regust de festa de poble, on la gent es reunia senzillament per passar-ho bé, encara que els envelats siguin descampats de terra i les orquestres qualsevol aprenent de bruixot musical.  Bon moment per recordar una cançó entranyable i eterna.

https://www.youtube.com/watch?v=3RaC7BdvK4M

Publicat a: Actualitat
Ness
A Sabadell és l'Aplec de la Salut. Fan una missa al Santuari de la salut -abans s'hi feien paellades populars amb sardanes i, ara una balladeta i prou. Alguns tallers i fins, algun any passat, una trobada d'amants de "romans" ibèrica. Ganes de perllongar la festa del cap de setmana. No sé quan, es f... Veure més
12 Maig 2014