login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Excuses?

Fer una feina qualsevol mai no és fàcil, si el que es vol és fer-la bé. Aquesta afirmació em sembla que és perfectament vàlida per a qualsevol professió i per a qualsevol activitat humana, de fet. Per aquest motiu, m'ha cridat molt l'atenció aquest interessant article sobre com es pot convertir un problema en una solució, escrit per un professor.

He de dir que la feina de docent em sembla una de les més complicades que hi ha, perquè tots tenim experiència, tant pròpia com en el cas dels nostres, de tot el bé i de tot el mal que pot fer un determinat professor, segons la seva manera de comportar-se dins d'una aula. Tot sovint, una actitud no prou professional o no prou humana, pot comportar greus conseqüències. Per aquest motiu, segurament, em va cridar tant l'atenció aquest text que us proposo de llegir.

A tall de resum, i més enllà dels exemples concrets que proposa, la idea de fons és substituir el prou conegut "és que" per un infrautilitzat "podríem", en el moment de començar algunes frases. De fet, intentar posar la solució davant del problema, i no fer servir sempre les excuses per bandera.

Evidentment, aquesta reflexió em sembla utilíssima molt més enllà de l'àmbit escolar. Us imagineu una societat en què les persones poguéssim oblidar per sempre l'expressió "és que"? Ben segur que la vida seria infinitament més agradable i que tots en sortiríem guanyant.

Comentaris (1)11-01-2015 07:32:14

miquelpugamiquelpuga blog, 11-01-2015 12:07:56

molt bé.

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: