login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Estem sols

Estem sols. Som molts, això és cert, però estem absolutament sols. Si algú encara podia imaginar que a Espanya algú, des de la política institucional, pot entendre'ns i contribuir a superar el sostre mental del franquisme, ja ens en podem anar oblidant. Només ens tenim a nosaltres i a les nostres capacitats.

Fa uns dies llegíem que la gent de Podemos havia fet una mena d'acte de constricció laic i havia reconegut que posicionar-se a favor d'una consulta pactada a Catalunya havia estat un error que els va passar factura electoral. Així és que, ni referèndum ni res. Constitució, constitució i més constitució, i el que dicti el govern del PP. D'altra banda, ahir mateix era el PSOE qui rebutjava una proposta de suport incondicional per part d'ERC i Junts per Catalunya en una hipotètica moció de censura que fes caure Rajoy. Finalment, ni moció de censura, ni ganes. Seguidisme del líder popular i punt. I encara tenen la barra de dir-se esquerres.

Espanya ha desenterrat, sense cap vergonya, les seves modernes arrels franquistes, i ja els va bé haver-ho fet. Potser sí que serà cert que no saben viure en democràcia i que només entenen la primitiva llei del més fort. Els fets recents ho avalarien aquesta tesi amb claredat i contundència. Mentrestant, segueixen provant de teixir un relat que, si ens el poguéssim mirar ens perspectiva ens faria riure, i molt, perquè no acaben de tenir clar si el president Puigdemont és un pròfug o si vol que el detinguin. En qualsevol cas, em temo que ni una ni l'altra. Un pròfug aniria fugint i no donaria senyals de vida, i no és el cas, i si realment volgués una detenció, només li caldria treure el nas per la Jonquera, o per qualsevol altre pas fronterer català, per a major glòria de la Guàrdia Civil i per a descans del CNI i de la fiscalia.

Un cop més, com en tants altres aspectes de la vida, ens adonem que, malgrat les bones intencions i les grans declaracions, estem sols, nosaltres i els nostres, i així anem fent, no necessàriament sense èxit. Oi que no? Doncs això.

Comentaris (0)23-01-2018 06:10:57

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: