login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

L'eina i la cosa

És habitual confondre l'eina amb el resultat. Bé, de fet, és habitual en determinats àmbits, perquè un fuster, per exemple, mai no pensaria que una bona polidora serveix per tancar una casa. Sap perfectament que per a això cal una porta. L'eina serveix per fer la cosa, però no és la cosa.

Encara que soni absurda, aquesta és la impressió que fa dies que tinc sobre la nostra classe política. La finalitat no són les llistes que es facin o no, ni tampoc, fins i tot, les eleccions. Això només són instruments que han de permetre, en el seu cas, comptar-nos per bastir un parlament amb una majoria sobiranista prou àmplia (i no val allò de la majoria absoluta pelada i encara assolida amb pactes tan fràgils com interessats, que és el que ja tenim) que ens permeti anar més enllà, si en som prou els que ho volem.

Però és clar, seguim amb la polidora a les mans com a element que ens ha de permetre obrir i tancar casa nostra. I així, els fets ho demostren (i més que ho demostraran, em temo), no anem enlloc.

Els polítics diran que és estratègia, respecte a la diversitat, voluntat de construir grans majories, o el que voldran. Per a mi, l'espectacle penós de les darreres setmanes només té un nom: vol gallinaci. Poca alçada de mires, si voleu. O encara més, farsa. I la farsa sempre amaga l'engany.

Comentaris (2)12-01-2015 06:14:20

miquelpugamiquelpuga blog, 12-01-2015 19:52:52

ben cert!!!

miquelpugamiquelpuga blog, 12-01-2015 19:52:52

ben cert!!!

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: