login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Dues tasses

Ja és ben cert allò que si no volem caldo, dues tasses. El Tribunal Constitucional, a instàncies del Govern d'Espanya -perquè el Tribunal no actua d'ofici-, ha admés a tràmit i per tant ha paralitzat, un parell més de lleis nostres. En concret, la de creació de la hisenda pròpia i la que estableix una taxa a les operadores de telefonia.

Res de nou, de fet. Ja fa molts mesos que cada setmana, especialment -però no només- els divendres, després del Consell de Ministres ens arriba una nova retallada, una nova paralització del nostre dret a legislar, amb el pretext de garantir els mateixos drets a tots els ciutadans de qualsevol lloc d'Espanya. I jo em demano: si tothom ha de tenir els mateixos drets (les mateixes lleis, de fet) on queda la capacitat legislativa dels parlaments autonòmics? O encara més: d'acord amb aquest principi, què és l'autonomia? Autonomia per fer el mateix arreu? Capacitat de legislar com es dicta des de Madrid? Doncs es veu que sí.

Ah! per cert. Aquells que bramen en favor de la reforma de la Constitució, fixeu-vos que només parlen de preservar la llengua i la cultura (ja portem dècades veient com) i de garantir un finançament just per a totes les comunitats autonòmes (i també sabem com acaba sempre). Ho dic només per si algú encara té la candidesa de pensar que tenim cap futur seguint en aquest estat i amb aquests (remarco el plural) governs.

Anem passant, que el dia 27 tenim una oportunitat única (segurament l'única que mai tindrem) de canviar realment les coses. Les nostres coses. I aprofitar-la o no només és cosa nostra.

Comentaris (0)15-09-2015 06:21:25

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: