per en 30 Novembre 2016
775 Vistes

Ahir llegia que es veu que està sobre la taula la possibilitat que siguin els militants de la CUP els que decideixen si cal donar suport o no al pressupostos de la Generalitat per a l'any vinent.  Res de nou, de fet.  Però llegint la notícia em van venir al cap unes quantes preguntes:

Primera:  quants diputats de la CUP són capaços d'analitzar i valorar els pressupostos de la Generalitat?  Bé, de fet, de la CUP o de qualsevol altre partit.

Segona:  quants militants de la CUP són capaços d'analitzar i valorar els pressupostos de la Generalitat?  Bé, de fet, de la CUP o de qualsevol altre partit.

Tercera:  una qüestió tan important com els pressupostos es pot deixar en mans de persones sense la capacitat tècnica suficient?

Podem jugar a la democràcia participativa i a les consultes a les bases tant com vulguem, però amb els diners de tots, no.  Perquè, què se sotmetrà a consulta?  Els pressupostos sencers, partida per partida, o un resum intencionat, en un sentit o altre, amb un contingut només polític i gens econòmic?

Insisteixo, manipuleu primàries, consultes a les bases per a qüestions estratègiques i tot el que vulgueu (i parlo de tots els partits, que en aquest àmbit la nova política fa tuf de ranci), però no amb els diners de tots nosaltres.

En darrer extrem, sempre podem esperar un nou empat matemàtic, ja posats.

Publicat a: Actualitat
Sigues el primer a qui li agrada això.