login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Devaluar el coneixement

Acostuma a passar que com més es parla d'una cosa més es menysté, sobretot en política. Hem vist que passa amb l'honradesa, amb la transparència, amb la justícia... i també amb l'educació. Tot sembla indicar que finalment es podrà aconseguir el títol d'ESO amb un parell d'assignatures suspeses. Cap problema. Què pot passar? que molts alumnes arribin a l'etapa següent amb importants mancances formatives? Cap problema, es fa un batxiller o una FP de baix sostre i problema resolt. I més endavant? Doncs una universitat mediocre -en massa ocasions ja ho és- i, novament, cap problema.

Sobretot, que l'educació no sigui un problema que traumatitzi els nostres nens i adolescents. Han de créixer tranquils, relaxats, sabent que les coses no demanen gaire esforç. D'aquesta manera aconseguirem uns adults acomodats, ignorants i fàcils de manipular.

Ja té raó un professor que vaig tenir a la universitat quan ahir va piular que Millán-Astray, aquell que fa pronunciar aquella sentència per a la història: "muera la inteligencia", n'estaria orgullós. Efectivament, d'això es tracta, ni més ni menys, de matar el coneixement. Si algú encara es demana per què a Espanya no prenen volada els partits d'extrema dreta, que miri com legisla el PP i tindrà la resposta.

Comentaris (0)20-04-2017 06:12:08

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: