per en 28 Agost 2015
512 Vistes

Realment, hi ha coses que no cal celebrar.  De fet, el que caldria és no recordar-les com a efemèride, sinó com un d'aquells mals col.laterals que sovint acompanyen mals encara més grossos.  I com que hi ha coses que és millor no celebrar-les, és d'agrair que els poders públics s'hi plantin davant de segons què.

Això és el que ha passat a Manacor, amb la negativa a autoritzar un concert de música per celebrar els 300 anys de la Capitania General de Balears.  Personalment, considero modèlica la resposta a la sol.licitud en base a dues idees bàsiques:

1. La Capitania General es crea arran del Decret de Nova Planta.

2. El consistori manacorí té previstos actes en memòria d'un decret que va suposar la subjugació a la corona espanyola i la pèrdua de les institucions pròpies.

Autoritzar el concert per fer festa del tricentenari de la constitució de la Capitania fóra, ben bé, allò de ser banyut i pagar el beure.  I ja no cal.

Recordem-ho tot, perquè no oblidar és clau per no repetir.  Però celebrar, allò que es diu celebrar, potser és una altra cosa, i no penso que calgui celebrar el sotmetiment, per dret de conquesta, d'un poble, de la seva identitat i de les seves institucions, ni que sigui amb un innocent concert d'una banda militar.

És cert que tothom mira la història des del costat que més li convé.  Però ni que sigui per un cop, està bé mirar-la des del que toca per justícia.  Farien bé de prendre bona nota altres ajuntaments més -deixem-ho així- desmemoriats.

Publicat a: Actualitat
Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill
i tant!!!
29 Agost 2015