login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

El nom i la cosa

Ja ho diuen, que el nom no fa la cosa. I deu ser veritat. Posem per cas que a un determinat territori en diem "república", això sí, solidària amb altres "repúbliques" aplegades sota una monarquia que també inclou tot l'aparell polític de l'estat que la sustenta. Acceptada aquesta proposta, provem de canviar el nom de la cosa. En lloc de "república" posem "comunitat autònoma" i, oh, sopresa!, ja tornem a ser on som. Gran viatge.

Ja és ben veritat que de vegades cal canviar-ho tot per no canviar res. I això justament és el que em temo que passa amb aquesta nova formació, encara sense nom, que vol aglutinar l'esquerra no independentista catalana al voltant de la figura d'Ada Colau i companyia. La seva proposta d'una república catalana sota la corona d'Espanya és tan absurda que faria riure si no fos perquè acabarà reunint un bon grup de votants atrets per aquesta nova esquerra que cada dia que passa ens recorda més els descamisaos de fa unes dècades, en versió segle XXI. I ara ja sabem què en podíem esperar d'aquella gent. En qualsevol cas, res que faci tuf d'independència.

És molt trist que encara hi hagi qui defensi que esquerres i independentisme van de la mà. Si de debò volem ser independents algun dia (cosa que ja dubto), caldrà comptar amb tot l'espectre polític que estigui per la labor, de dreta a esquerra. Intentar guanyar la sobirania al voltant només d'un pacte d'esquerres, amb el panorama que aquest cap de setmana ens han dibuixat, és, ras i curt, impossible. No és pot construir res de nou amb qui no vol res de nou i diferent. I aquest és el cas.

Comentaris (0)10-04-2017 06:03:25

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: