per en 26 Març 2014
517 Vistes

Era de preveure.  Després del ridícul de Manos Limpias i la denúncia contra Artur Mas, ara hi tornen, però contra l'altra bèstia negra de l'independentisme:  l'Assemblea Nacional Catalana, personificada en la seva presidenta, Carme Forcadell.

Manos Limpias, aquest autèntic òrgan executor dels poders espanyolistes més rancis (és a dir, de la major part dels poders espanyols) ens ho ha posat molt fàcil, amb la seva nova denúncia, perquè demanar la il.legalització de l'ANC és demanar, de fet, la il.legalització de la immensa major part dels catalans, o de Catalunya, si voleu.

Quan totes les enquestes parlen del creixement de l'independentisme, de l'immens suport a la consulta del 9 de novembre, i quan les iniciatives de l'ANC tenen la resposta social de la manifestació de la Diada de 2012, o de la Via Catalana de 2013, està clar que intentar il.legalitzar aquesta associació que sempre ha actuat amb absolut respecte a la llei i de manera totalment pacífica és voler il.legalitzar el país sencer.  I em temo que aquesta és l'autèntica intenció.

No ens equivoquem, darrere de les denúncies del sindicat ultra no hi ha la consulta.  Hi ha la voluntat de suspendre l'autonomia de Catalunya; el retorn a l'Espanya una i gran, com ja fa dies que apunta un dels grans ideòlegs de la involució, Alejo Vidal-Quadras.

Però de què servirà tot plegat?  La querella contra l'ANC, que no tirarà endavant, només servirà per alimentar la bèstia dels mitjans madrilenys, que ben segur que hi sucaran pa, i de quina manera.  De passada, s'atiarà una mica, si encara calia, l'anticatalanisme més visceral i creixeran les veus que exigeixen la intervenció política (i policial o militar) del nostre país.

I el pas següent? Sembla que Òmnium i el Cercle Català de Negocis. Potser més endavant l'Associació de Municipis per la Independència?  els mitjans de comunicació catalans? o qualsevol esbart dansaire o colla castellera, ja posats?  No ho descartem, per si de cas.  Ens trobem davant d'una ofensiva en tota regla contra Catalunya i el seu autogovern, i els objectius són prou previsibles.  Gairebé tant com el nostre futur, si volem seguir existint.

Publicat a: Actualitat
Ness
de moment, l'odi visceral que han llençat contra Shakira cantant en català ja ha arribat fins el diari més llegit als EEUU. Ara veuran qui realment és españa
26 Març 2014