per en 5 Juny 2014
480 Vistes

Només ha calgut l'anunci del canvi de monarca perquè la censura torni a aparèixer i condemni, un cop més, la portada d'una revista d'humor.

Malament comença el futur regnat de Felip VI,  amb una portada que no es pot publicar, i això que encara no és rei.  Mal auguri per a tothom que hagi dipositat en ell cap esperança de regeneració, modernització i aprofundiment democràtic.

Si les primeres paraules de l'encara príncep, però ja futur rei, van servir per tornar a parlar de l'Espanya una i diversa i de les arrels mil·lenàries de la nació espanyola, en un discurs absolutament ranci, que ben bé s'hauria pogut pronunciar fa 30 o 40 anys, ara arriba el problema de la portada d'El Jueves.  Com en els vells (o no tan vells) temps.

Malament anem i malament pinta tot plegat si la corona segueix sent sagrada i inqüestionable, molt més que la llibertat d'expressió, ara mateix en hores baixes.  Aquesta deu ser l'alta política que esgrimeix Rajoy, la que sacralitza institucions més que dubtoses i limita llibertats.  Tot un repte fer al futur monarca, si realment aspira a canviar i modernitzar alguna cosa.

De tota manera, i vist el panorama, em sembla que el més intel.ligent és mantenir la confiança en nosaltres mateixos, abans que en tota aquesta gent.

Publicat a: Actualitat
miquel pubill
no hi ha solució,són així
6 Juny 2014