login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Caspa i cultura

De vegades costa molt entendre què està passant. Però de tant en tant, algun detall, aparentment menor, ens fa llum per interpretar com cal la realitat.

Si encara algú té dubtes sobre el fet que el procés que estem vivint a Catalunya està servint, i molt, perquè la bèstia franquista, mig endormiscada durant uns anys, desperti en tota la seva esplendor, només cal que llegeixi la premsa, escolti les notícies o, senzillament, surti al carrer: escorcolls policials a empreses, assetjament judicial de càrrecs públics, entrada de la policia als mitjans de comunicació, tall de connexions a determinades web, prohibició d'actes públics, control de la correspondència, violacions constants de la llibertat d'expressió, manipulació fins a límits inimaginables de les lleis i del propi codi penal, el colpista Tejero donant lliçons i dictant què caldria fer, amenaces i més amenaces de persecució contra qualsevol veu crítica... I de propina, manifestacions importants de gent que veu que això no va d'independència sinó de democràcia a Euskadi o a Madrid, el mític alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez, en un acte a favor del Sí, mentre mitja població de Linares es manifesta contra la precarietat laboral, una altra notícia silenciada pels mitjans, i un torero es cobreix sense cap pudor amb la bandera franquista, amb absoluta normalitat.

I per si encara tot plegat no era prou evident, i com a expressió màxima de l'innegable retorn del passat que estem vivint, Pablo Motos rep el Premi Nacional de Cultura, categoria de televisió, de mans del Rei Felip VI (que de moment demostra la mateixa brillant preparació que el seu predecessor), pel seu programa "El Hormiguero". Per entendre l'abast d'aquest premi, recomano la lectura atenta d'aquest brillant article Si teníem encara algun dubte sobre la qualitat jurídica i democràtica espanyola actual, proveu de fer un paral·lelisme amb la qualitat cultural d'aquest programa televisiu. "El Hormiguero" es cultura, com la situació actual és democràcia (o justícia). La caspa i el masclisme més insuportables, avui, són valors socials a recompensar. Algun dubte? Doncs anem passant.

Comentaris (0)18-09-2017 06:15:42

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: