login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

I ara va i fa calor.

Ves per on, ara resulta que és estiu i que fa calor. Mira tu, quina cosa. I com que fa calor, les administracions, els serveis informatius, els meteoròlegs i tothom que li ve de gust, dóna consells de què fer per no suar més del compte. Val a dir que són per emmarcar la major part d'aquests consells: hidrateu-vos (és a dir, beveu), mireu de passar per l'ombra, no sortiu a fer segons què a les hores de ple sol... vaja, tot de novetats que sort que ens les aconsellen perquè no se'ns haurien acudit mai, a nosaltres solets.

Doncs que vagin prenent nota aquests que dicten tan sàvies recomanacions: al tros, no n'hi ha, d'aire condicionat. I a moltes fàbriques fa calor, i moltes cases encara rai si tenen algun ventilador per remoure l'aire. I així ha estat sempre, de fet, sense que calgués ningú per donar consells. Això sí, a ningú se li hauria acudit mai sortir al migdia, a fer running i a suar la cansalada, per dir alguna cosa, i ara no se'ns fa gens estrany.

També val a dir que si un pobre padrí té l'ocurrència de morir a l'estiu i les administracions no han advertit amb prou intensitat dels perills de la calor, encara hi haurà qui acusi el conseller de Sanitat de temerari i irresponsable. Potser prou que n'és, però no per això.

Francament, trobo lamentable i ridícul alhora que necessitem les directrius administratives per a tot el que fem: a l'estiu, per esquivar la calor; a l'hivern pel fred; si fa vent o si hi ha boira, perquè no ens passi res, per entrar a l'aigua... i així fins a l'infinit i més enllà. I si provem de fer servir una mica el sentit comú? Al capdavall, és el que sempre ha fet l'home davant les inclemències del temps - que fa dies que estan inventades-, i no li ha anat tan malament, sense indicacions televisades.

Com volem aspirar a ser un poble sobirà si som incapaços de passar l'estiu sense ajuda governamental? Així, no anirem enlloc. Però si per casualitat és el Govern el que es passa de llepafils, i no pas nosaltres d'insolvents, diguem-ho ben alt, a veure si entenen que sense ells ni les seves directrius també sabem viure.

Comentaris (0)01-07-2015 06:53:57

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: