login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Que bonica, la nena

Miss Tanguita és un concurs de bellesa dedicat a nenes (penso que amb el propi nom de la cosa no cal explicar gaire més), que fa vint-i-cinc anys que se celebra a la localitat colombiana de Barbosa i que ara, finalment, sembla que ha estat posat en qüestió.

Recomano la lectura d'aquest article, que reflexiona sobre la hipersexualització de la nostra societat i el perill per a les nenes que comporta. Només vull remarcar un fragment, perquè val la pena llegir-lo sencer: "El mundo discute la apariencia física de la profesora, la científica, la candidata a presidenta, y los juicios sobre su belleza tienen, sin duda, un efecto en la manera en que la gente juzga su trabajo y en todos los ámbitos de su vida. /.../ Pero las niñas, niñas de seis a diez años, muy seguramente no tienen las herramientas para entender qué significa posar como un objeto sexualizado, ni las implicaciones que esto tiene para su proyecto de vida y su autoestima."

Llegint tot plegat no he pogut evitar on ens porten molts programes televisius en què, aparentment, nens i nenes juguen a ser cantants, cuiners o el que sigui. Val la pena que els nens facin de grans abans d'hora? O potser el que es busca que facin no és exactament jugar? D'exemples no ens en falten, i no sempre gaire edificants.

Avisats estem.

Comentaris (0)19-01-2015 06:26:23

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: