login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Blau

Sempre m'ha agradat el blau. De fet, així que em despisto una mica, ja vaig vestit de blau, gairebé de cap a peus. Suposo que tothom té tirada cap a algun color determinat, i el meu, de sempre, és el blau.

Avui he rebuscat una mica per saber quins significats se li atribueixen al blau. I déu n'hi do. Així d'entrada, tot positiu: sinceritat, confiança, esperança... i ja més en detall, que si el blau fosc s'associa amb riquesa, bona educació, dignitat, poder i èxit; que si el marí representa fidelitat, respecte i integritat; que si el blau clar crea una atmosfera amb encant i expressa dolçor...

Francament, no sé jo, però hi hauria molt a dir. El que sí que sé és que m'agrada el blau, el blau profund i intens del mar i el blau transparent que embolica volums i formes en el cel. El blau, i aquí sí que coincideixo amb les simbologies que descriuen els teòrics, m'aporta calma, el dolç encant de l'esperança, si voleu. Heu provat mai de mirar el mar o el cel i deixar-vos endur pels seus matisos? És un excel.lent exercici ben propi de l'estiu, i una imatge que queda gravada a la retina i als sentits, i que sempre podem anar a buscar, en algun racó de la memòria, quan calgui deixar volar la fantasia o, fins i tot, fugir d'alguna que altra realitat.

Aquests dies he pogut contemplar el cel amb atenció i curiositat, amb perseids o no, i m'ha agradat molt el que hi he vist, mentre deixava anar desigs. El mar, potser un altre dia, que sóc de terra endins.

Comentaris (1)14-08-2016 06:19:14

joanvilapau15joanvilapau15 blog, 28-08-2016 02:04:16

M'ENCANTA COM ESCRIUS

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: