per en 20 D'octubre 2015
413 Vistes

Es veu que hi ha determinada gent a qui les banderes -determinades banderes- els produeixen una mena d'erupció estranya.  No sé quina raó biològica o psicològica hi pot haver al darrere d'aquesta realitat, però n'hem vist clars exemples en la persecució sistemàtica de les estelades a pobles i viles de Catalunya, sense anar més lluny.  Ara, tot sembla indicar que aquesta mena de malaltia estranya ha superat les nostres fronteres i es va estenent de manera curiosa cap a àmbits nous.

Aquests dies hem sabut que el Barça serà novament multat perquè el seus seguidors, en un partit de la Champions van exhibir estelades. Segona sanció en poc temps.  I jo em demano:

  • De debò que els dirigents de la FIFA saben què és l'estelada?  Bé, ara que el seu president és un personatge tan discutible com Villar, amb dècades de presidència de la federació espanyola a l'esquena, mentre els titulars estan suspesos per tripijocs econòmics, potser sí.
  • De debò es pensen que els seguidors del Barça deixaran de dur estelades?
  • De debò es pensen que es pot sancionar molt més l'exhibició pacífica de banderes que no són il.legals enlloc que el llançament de bengales des de la graderia?
  • De debò que es poden tolerar amb tota impunitat tota mena símbols i banderes feixistes que apareixen a diferents estadis, sempre acompanyats de violència, però sancionar l'estelada?
  • Té cap sentit que la FIFA sancioni una cosa que ni les autoritats esportives espanyoles sancionen?

Ridícul, tot plegat.  Ridícul i només explicable des de la influència matussera d'aquells que ja no saben què fer per evitar allò que cada dia és més inevitable, i menys encara amb actituds com aquesta.

Publicat a: Actualitat