per en 21 Agost 2015
441 Vistes

Problemes polítics a Grècia.  Dimissió de Tsipras i noves eleccions a la vista.  Tot un cop a aquells que pensaven que Syriza podia ser la solució als mals econòmics del país.

Certament, l'economia grega  ho té tot molt complicat.  Però val a dir que els poders internacionals, començant pel Fons Monetari, no sembla que tinguin la menor intenció d'ajudar a solucionar els problemes, ans més aviat al contrari.  Perquè difícilment es pot sortir de la misèria amb més misèria, que és justament el que s'està exigint al poble i al govern grecs.

Per una altra banda, tenim les propostes i promeses electorals, que ara s'han demostrat impossibles d'aplicar o que, si més no, han estat relegades, per força, a un segon terme, molt per darrere del pagament deute internacional.

Un cop més hem vist com els grans poders econòmics internacionals controlen realment la política.  Ho vam veure a Itàlia, on Berlusconi va ser obligat a dimitir, a Espanya, on -ho vulguin admetre o no- la involució ha estat absoluta, i ho veiem a Grècia.  Mala notícia per a tots aquells que demanen una nova manera de fer política.

De tota manera, aprenem la lliçó grega.  Les propostes simplement populistes, no van enlloc.  Les propostes serioses de canvi real en la manera de fer, abans, es veu que han de comptar amb el vist i plau del que manen de veritat al món i, en qualsevol cas, exigeixen una economia sanejada.  Les polítiques convencionals ja sabem per a què serveixen i on ens porten.  Avís a navegants.

Publicat a: Actualitat