login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Va com va

La vida no sempre és com voldríem. Això ens revolta, ens fa enfadar, ens fa renegar de tot i de tothom, fins i tot, amb la vaga esperança d'aconseguir allò que ens havíem plantejat o simplement imaginat, o de recuperar el que hem perdut.

Avui, immersos en una societat canviant, amb un ritme frenètic, on la seguretat i les certeses comencen a ser gairebé peces de museu, ens haurem d'anar fent a la idea que els nostres plans i la realitat, tot sovint, no coincidiran. O el que és el mateix, haurem d'aprendre a viure amb una enorme capacitat d'acceptar la realitat (que no vol dir resignació) i a refer els nostres objectius i els nostres plans així com vagin venint les coses.

Els psicòlegs, els analistes i els teòrics en diran moltes, de coses al respecte. Inventaran paraules i teories, i així anirem aprenent a conviure amb la incertesa o, almenys, a fer-la una mica menys hostil.

De tota manera, sempre hi haurà persones que saben que les coses són com són i que la vida va com va. Que saben tirar endavant amb el poc o el molt que tenen en cada moment i que, lluny del plany o del renec, saben treure el màxim profit a les possibilitats i a les dificultats que se'ls posen al davant, i de fer coses absolutament impensables. Si coneixeu persones com aquestes, no les perdeu de vista i mireu d'aprendre'n tant com pugueu, que val molt la pena perquè ens donen veritables lliçons de vida. No són ni més savis ni més moderns; senzillament són autèntiques grans persones.

Comentaris (0)17-05-2015 06:40:13

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: