login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Ha arribat l'hora

Ara sí que de debò arriba l'hora de la veritat. Després de mesos d'incerteses i segurament de massa moviments estratègics, tenim Govern i, ara que ja hem fet un desplegament de flors, catifes i aplaudiments tan excessiu com sobreactuat en alguns casos, (perquè és ben lícit demanar-se on eren aquests darrers mesos alguns dels que han aparegut ben cofois a les primeres files de les fotos de les recepcions dels consellers) finalment arriba l'hora d'articular la legislatura.

Els moviments a les administracions públiques sempre són lents, i habitualment solen ser porucs, conservadors. Però temps excepcionals reclamen accions excepcionals. Ara que tenim consellers, arriba el moment de conformar el sotogoverno, aquelles segones, terceres, quartes... línies de comandament (aprofito per remarcar com és encara de piramidal i poc operativa l'administració), aquelles línies on hi ha, ens agradi o no, l'autèntica execució dels programes de govern i de les polítiques públiques, i on la incompetència i els favors deguts són més dolorosos, per l'impacte real que tenen sobre els seus destinataris.

Temps d'oportunitats, doncs, però també temps de dubtes. Aquella paraula màgica que tant hem sentit i repetit aquests darrers mesos: "restitució" pot acabar sent la trampa mortal que acabi amb totes les il·lusions i amb la necessitat d'avançar de manera decidida, amb objectius nous, amb alçada de mires i amb estratègies que ben poc, o res, no poden tenir a veure amb el que hem estat fent fins ara, senzillament perquè la realitat ha canviat tant, que els canvis profunds ja són imprescindibles, si realment volem tirar endavant un gran projecte nou i engrescador. Ja veurem si sabem estar a l'alçada, o si seguim amb pràctiques i maneres de fer covardes i sense sentit.

Una reflexió, per acabar. No sé jo si allò d'eixamplar la base del sobiramisme no ha de passar per unes polítiques públiques efectives i engrescadores, que demostrin que una altra manera de fer no només és possible, sinó que és altament útil i satisfactòria per a la immensa major part de la població. Bé, de fet, sí que ho sé. I tant que ho sé.

Comentaris (0)06-06-2018 06:13:00

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: