per en 29 Gener 2015
406 Vistes

Em fa l'efecte que caldrà anar seguint el nou govern grec, perquè ens podria anar deixant alguna que altra lliçó important sobre maneres de fer, diguem-ne, poc convencionals.  De moment, el pacte rapidíssim amb una partit ideològicament situat a les seves antípodes, però amb qui comparteix un principi essencial:  el rebuig a les polítiques d'austeritat que han dut el país a la misèria.   Saben que només a partir d'una nova política econòmica pensada en favor de la societat en general i dels més febles en particular s'arribarà a una societat millor.  La resta, cataplasmes que només empitjoraran, a curt o mig termini, la situació.

Deia ma padrina que cal tenir amics fins i tot a l'infern.  I aquí tenim un bon exemple, si parlem de cel i infern (de dos extrems, de fet) de la política.  Un cop més, sembla que ma padrina tenia raó.

Ara, mirem d'aplicar el cas a Catalunya.  Quin és el punt imprescindible si volem una societat millor, més rica, més culta i que disposi dels recursos, de les infraestructures, de la capacitat de fer... que necessita?  Efectivament, ser independent.  O si voleu, no dependre, per a tots aspectes, i molts d'altres, de Madrid.

Si aquest és l'element fonamental, a sant de què entretenir-se amb matisos i detalls que mai no passaran de pegats més o menys útils, però pegats al capdavall, si no som amos del nostre destí?  Doncs així estem.  Perdent el temps i les il.lusions.  Discutint sobre arbres que ens amaguen el bosc, i amb vocació de llenyataires.  I d'això tenen el valor de dir-ne nova política o regeneració democràtica?  Quina barra.

Publicat a: Actualitat