login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Amics irreconciliables

Ja tenim les llistes completes de la candidatura de Junts pel sí per al 27 de setembre. Tal com s'havia anat avançant, un curiós poti-poti de persones d'orígens polítics prou diversos i una barreja de personatges d'allò que coneixem com a societat civil i de polítics de llarg recorregut.

Però més enllà dels noms que apreixen en aquesta primera línia electoral, avui m'he parat a pensar en els que no hi surten però que estan cridats a jugar un paper important quan el nou govern es posi en marxa. Em refereixo a tota una enorme colla de càrrecs intermedis que hauran de fer que la maquinària de l'administració funcioni, malgrat les diferents sensibilitats ideològiques, si finalment acabem tenint un govern multicolor, com sembla.

Un servidor, que ja porta una colla d'anys a l'administració, s'ha fet un fart de veure odis viscerals en aquestes terceres i quartes línies polítiques, especialment punyents i dolorosos a cada canvi de govern. Gent molt vàlida destituïda per raó de carnet, ineptes alçats a càrrecs per als quals són incompetents pel mateix motiu... i tot plegat ben amanit amb rancúnies personals, fins i tot. Molt edificant.

Veure ara una llista que segurament donarà pas a un govern i a una administració on es reuniran moltes d'aquestes persones, francament, m'atreu. Tant per constatar si els odis eren tan profunds com semblaven, com per veure si, ni que només sigui per una vegada, la raó d'estat (de futur estat) s'acaba imposant sobre tanta mesquinesa i aconseguim un organigrama de l'administració, si més no, tan atractiu com aquestes llistes que ara coneixem i format per persones vàlides i competents, amb independència de la seva filiació partidista, o de la seva no filiació. Ja aniria sent hora.

Comentaris (0)20-08-2015 07:36:23

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: