login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Això és una revolució.

La imatge del president Mas sol, en un escenari enorme, davant de 3000 persones (més els milers i milers que el vam seguir per televisió, no només a Catalunya), en el fons, no és gaire diferent de les que la pintura primer i la fotografia més tard ens han anat deixant de les grans revolucions socials. En aquest cas, però, hi ha un parell de diferències importants: La primera, que el líder no s'adreça a una massa furiosa que ha pres els carrers, sinó que ho fa a un públic assegut i pacífic. La segona, que aquells que l'escolten i a qui s'adreça no són ciutadans furiosos, són ciutadans de tota mena i condició que volen construir un país millor, i polítics que tenen la responsabilitat històrica de donar respostes.

No tinc cap dubte que ens trobem davant d'una autèntica revolució, però una revolució del segle XXI. I el millor del cas és que aquest cop pot anar de debò, sempre i quan tothom sàpiga estar a l'alçada. El president va dibuixar una proposta clara, possible i gens utòpica, molt allunyada de les gran proclames des dels balcons o des de damunt d'un tanc. Una proposta i un calendari prou versemblant. Que no és la millor? potser no, però caldrà plantejar-ne una alternativa més sòlida, en qualsevol cas. De tota manera, i potser per primer cop a la història, és una proposta, una crida més ben dit, a tota la societat a compartir tota la seva energia durant uns pocs mesos per demostrar al món, de manera inequívoca, que volem ser un estat independent dins del context internacional, i a aconseguir-ho. Una crida a tota la societat, insisteixo, no només als polítics, als quals es demana la generositat de permetre (que malament sona) que siguin especialistes i professionals acreditats els que ocupin alguns escons del Parlament per ajudar a dissenyar una autèntica transició nacional en les millors condicions i amb les màximes garanties d'èxit, cadascú des del seu àmbit.

La proposta és sobre la taula. Ara, els polítics tenen el deure de donar-hi resposta. Però que no oblidin mai que ells són el que són perquè nosaltres votem el que votem. I segons què faci cadascú les properes setmanes, la revolució pot ser molt més dràstica -i segurament també més inútil- del que ningú es pugui imaginar, i molt més perjudicial per a determinats interessos particulars i de partit.

Comentaris (0)27-11-2014 06:43:49

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: