per en 8 Setembre 2014
1,013 Vistes

No fa gaires mesos vam assistir a la denuncia contra una historieta de Tintin perquè algú la va considerar racista.  Era "Tintin al Congo".  La cosa va quedar en res, com era d'imaginar, així que va arribar als tribunals.

Ara, però, assistim a una nova sessió de despropòsits, però segurament molt més greu i molt més perillosa que la del periodista de còmic.  I és que diferents grups islàmics han posat en marxa accions contra Peppa Pig, la popular porqueta, perquè la consideren contrària a la seva religió.

Vagi per endavant que no és cosa de quatre eixelebrats.  A Bòsnia, l'assumpte ja és de domini públic i, ara, ens arriba la notícia, des de Perú, que els contraris a la porqueta han fet un important salt a Facebook.

Cert que no tots els musulmans consideren que un dibuix animat pugui ser tan perillós, però no tinc cap dubte que la cosa pot anar a més.  La qüestió és saber si tota aquesta gent coneix el conte dels tres porquets, Porky Pig, la porqueta Peggy o, fins i tot, els porcs senglars que devoraven Astèrix i els seus companys.  Si és així, la cosa no ha fet més que començar, i dubto molt que ens trobem davant d'una anècdota sense més importància.

Caldrà veure com evoluciona tot plegat i la resposta dels diferents governs afectats, segons com es desenvolupin els esdeveniments.  Esperem que el seu afany bonista no els porti a deixar-nos sense bona part del nostre patrimoni d'animació.

Publicat a: Actualitat
miquel pubill
i tant
10 Setembre 2014
Ness
normalment són ignorants i els àrabs musulmans no se n'escapen d'aquesta xacre
13 Setembre 2014