login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

S'ha acabat

S'ha acabat una Setmana Santa més. Quin descans. Ja sé que pot sonar estrany que digui això, ja que aquests dies són dies de festa per a uns, dies de recolliment i religiositat per a uns altres, i dies de molta feina, per a alguns. Però també són dies d'exaltació pública i impúdica de la caspa, del feixisme i del franquisme més retrògrads i més indecents, sota l'empara d'una suposada espiritualitat.

No vull perdre ni un segon a enllaçar la multitud d'imatges que aquests dies s'han anat publicant i que ens han recordat que Espanya -i també Catalunya- encara manté molt viu un pòsit franquista i un lligam fortíssim entre l'església i l'exèrcit, com en els millors temps de la dictadura. Lamentable espectacle beneit per aquells que des del púlpit de la política es proclamen defensors a ultrança de la llibertat. Quanta mentida i quanta hipocresia.

Però el més trist de tot, per a mi que m'ho miro des d'una distància cada cop més considerable, és imaginar com es deuen sentir tots aquells milions de persones per a les quals la Setmana Santa té un sentit realment religiós i espiritual i que l'han de veure manipulada i pervertida d'una manera tan miserable.

Tanquem la paradeta, tornem a la rutina, i desem a les golfes aquesta autèntica galeria dels horrors que són les desfilades (que no processons) d'aquells que confonen feixisme i fe. L'any que ve tornaran a sortir, i l'altre també, i així anys i anys fins que algú, en un autèntic miracle, o en una autèntica resurrecció democràtica, tingui el valor de posar-hi fi, cosa que dubto molt que passi en molts, molts, molts anys.

Comentaris (0)07-04-2015 06:19:37

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: