login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

L'últim que tanqui, si us plau

Aquesta setmana hem sabut que ha tancat portes el darrer laboratori capaç de revelar pel.lícules de cinema, a Catalunya. Una víctima més de la tecnologia digital. El cinema en 35 mm fa els seus darrers batecs, igual com ho van fer, a un altre nivell, en el seu moment, els 8 mm o el Super 8, autèntics pioners dels enregistraments domèstics.

Vivim en plena era digital, i negar l'evidència fóra una autèntica estupidesa. El problema, però, és si en som conscients i, més encara, si estem preparats per sortir-nos, en aquest entorn nou i canviant. I és que, tornant al cinema, als anys 30, quan el setè art va començar a mostrar tot el seu potencial, Catalunya comptava amb una trentena de laboratoris per donar resposta a la nova realitat del cel.luloide; tot un símptoma de bona adaptació a una nova realitat en expansió. La meva pregunta és si ara mateix, Catalunya, està preparada per fer front a la digitalització del cinema, per exemple.

No respondré la pregunta que acabo de fer. Cadascú que digui la seva i en tregui les conclusions que li semblin més adequades.

En qualsevol cas, és trist que s'acabi una part de la nostra història com a país, i més encara si pensem que encara hi ha molt patrimoni cinematogràfic pendent de processar que no podrà ser tractat a casa nostra. Suposant que mai es vulgui recuperar.

Començo a tenir la sensació que a poc a poc, però de manera potser irreversible ens anem acostumant a perdre bous i esquelles, sense que en siguem prou conscients. I no parlo només de cinema. Es va acostant el moment de tancar portes definitivament?

Comentaris (0)31-01-2015 06:39:57

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: